Atlete Manon Schoop blijft positief ondanks vele blessures

EMMELOORD • Do 25 juni 2020 | 20:03 • Donderdag 25 juni 2020 | 20:03

Manon Schoop uit Emmeloord blijft ondanks haar vele blessures toch positief. De atlete van AV Noordoostpolder kampte de afgelopen jaren met een paar zware blessures.

In 2018 scheurde ze de enkelband van haar linkervoet in en afgelopen februari gebeurde dat met haar rechtervoet. Tussendoor had ze last van haar scheenbeen en hamstring.

Voor deze jonge atleet van 20 jaar is dat lastig om mee te maken. Toch lukt het om gemotiveerd te blijven. "Ik vind het nog steeds leuk om elke keer weer te beginnen. Zo lang dat zo is, blijf ik het lekker doen", zegt Schoop als ze terugblikt op de laatste jaren.

Schoop is op de goede weg om weer helemaal fit te worden. De Emmeloordse hoopt dat er het komend indoorseizoen weer wedstrijden kunnen worden gehouden en dat ze daar aan mee kan doen.

Het NK Atletiek outdoor zou komend weekend worden gehouden, maar dat evenement gaat vanwege het coronavirus niet door. Schoop zegt dat ze er alles aan zou hebben gedaan om ook daar aan de start te staan.

Nu het NK dit weekend niet door gaat, krijgt Schoop zonder druk extra tijd om goed te herstellen van haar blessure.

In 2018 werd Schoop Nederlands kampioen outdoor op het onderdeel hoogspringen. Ze sprong in Utrecht een hoogte van 1 meter en 76 centimeter. Tijdens het NK 2019 indoor in Apeldoorn zette ze een hoogte neer van 1 meter en 88 centimeter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel