City FC krijgt Field Lab status van KNVB

ALMERE • Vr 26 juni 2020 | 16:46 • Vrijdag 26 juni 2020 | 16:46

Almere City FC heeft van de KNVB een zogenoemde Field Lab status toegewezen gekregen. De voetbalclub gaat in deze zomer samen met 6 andere profclubs meedoen aan een testfase met fans in de stadions.

De testen moeten in augustus plaatsvinden tijdens oefenwedstrijden van het eerste elftal van Almere City FC. De pilot moet duidelijk maken wat er mogelijk is met de anderhalvemeter-regel in stadions. De KNVB wil onder andere weten welke bezoekers aantallen er mogelijk zijn bij de nieuwe indelingen.

De overheid staat per 1 juli onder voorwaarden weer fans toe bij wedstrijden uit het betaalde voetbal. Ze moeten afstand bewaren en ze mogen niet zingen of schreeuwen in het stadion, om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen.

De KNVB wil testen in zowel grote, middelgrote en kleine voetbaltempels. Naast Almere City FC zullen de testen ook in de stadions van Ajax, PSV, De Graafschap, NEC, FC Groningen en Go Ahead Eagles uitgevoerd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel