Hockeycoach Gademan naar buitenlandse club

ALMERE • Do 2 juli 2020 | 23:45 • Donderdag 2 juli 2020 | 23:45

Hockeycoach Pasha Gademan zet binnenkort zijn handtekening onder een contract bij een buitenlandse club. Hij zal daar aan de slag gaan als assistent coach. Om welk land en welke club het gaat wil Gademan nog niet zeggen.

Coach Gademan vertrekt deze zomer na drie seizoenen in de Hoofdklasse uit Almere. In totaal was hij als (jeugd) speler en coach ruim 25 jaar aan de club verbonden. Donderdagavond stond hij voor het laatst voor de groep op sportpark Klein Brandt.

Leegloop is pijnlijk

Sinds Gademan eind april bekendmaakte te stoppen in Almere heeft er een ware leegloop plaatsgevonden bij de club. Veel eigen opgeleide jongens hebben besloten komend seizoen elders te gaan spelen.

Gademan betreurt dit enorm: "Het is echt heel pijnlijk. Het doet mij ook echt heel veel. Ik kan je geen eenduidig antwoord geven over het waarom. Ik ben ook niet happy met hoe het gegaan is. Ik dacht juist door zelf weg te gaan dat dit voor veel jongens een nieuwe omgeving zou creëren. Dat was dan ook de realiteit, maar daar konden ze zich niet aan committeren en iedereen koos voor een ander pad", aldus Gademan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel