Flevo Boys bekert verder dankzij winst in strafschoppenserie

EMMELOORD • Za 29 augustus 2020 | 21:02 • Zaterdag 29 augustus 2020 | 21:02

Flevo Boys heeft de tweede kwalificatieronde van de landelijke KNVB Beker bereikt. De Emmeloorders waren zaterdagavond na strafschoppen te sterk voor Hollandia uit Hoorn. Na honderdtwintig minuten spelen in Hoorn was het 0-0, maar in de penaltyserie was Flevo Boys de sterkste: 1-3.

In de eerste officiële wedstrijd onder de nieuwe trainer Arjen Postma, kwam de hoofdklasser goed voor de dag tegen de derdedivisionist. Flevo Boys kreeg voldoende kansen om te scoren, maar faalde in de afwerking.

Nadat het ook in de verlenging beide partijen niet lukte om een doelpunt te maken, kwam het aan op strafschoppen. Daarin groeide Flevo Boys-keeper Fariz Mesud uit tot held. Nadat Hollandia de eerste penalty overschoot, keerde Mesud de tweede en vierde penalty. Omdat de spelers van Flevo Boys geen fout maakten, bekeren de Emmeloorders verder (1-3).

In de volgende ronde wacht een wedstrijd tegen Harkemase Boys op 6, 7 of 8 oktober.