NK Meerkamp laatste grote wedstrijd op oude baan van AVNOP

EMMELOORD • Za 5 september 2020 | 15:16 • Zaterdag 5 september 2020 | 15:16

Het NK Meerkamp van dit weekend is voorlopig het laatste grote toernooi op de atletiekbaan van AVNOP in Emmeloord. Het sportpark aan de Banterweg is verouderd en moet worden gerenoveerd. Om in de toekomst ook belangrijke wedstrijden te mogen organiseren moet de baan behoorlijk op de schop. Zo moet bijvoorbeeld het sportcomplex met twee wedstrijdbanen worden uitgebreid.

Organisator Jan Bockweg van AVNOP zegt: "Na de renovatie voldoet deze sportaccommodatie aan de eisen die de Atletiekunie stelt ten aanzien van nationale wedstrijden." AVNOP is in gesprek met de gemeente over de aanpassingen die gedaan moeten worden en de financiën. Bockweg denk dat de renovatie ongeveer 750.000 euro gaat kosten.

Het NK Meerkamp zou eigenlijk in juni in Krommenie plaatsvinden, maar dat ging vanwege het coronavirus niet door. De Atletiekunie ging na de versoepelingen op zoek naar een alternatief en kwam uit bij AVNOP. Zondagmiddag zijn de laatste onderdelen van de meerkamp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel