Flevo Boys en Urk treffen elkaar in opgesplitste hoofdklasse

FLEVOLAND • Vr 4 december 2020 | 11:06 • Vrijdag 4 december 2020 | 11:06

De resultaten die hoofdklassers Flevo Boys en SV Urk dit seizoen tot dusverre hebben behaald, worden geschrapt. Voetbalbond KNVB heeft vanwege de coronacrisis de Tweede en Derde Divisie en de hoofdklasse opgesplitst. Dit is besloten na een inventarisatie onder de clubs en overleg met belangenverenigingen.

De competities liggen al maanden stil, omdat er niet gevoetbald mag worden. De KNVB verwacht dat er ergens halverwege januari of iets daarna weer gespeeld mag worden. Na een peiling onder de clubs is besloten om de huidige competities te schrappen en te gaan werken in halve poules.

Voor de hoofdklasse betekent dit dat er twee poules van acht clubs komen. Flevo Boys en Urk zijn hierbij ingedeeld in de poule B2. Dit is gebeurd op basis van een geografische spreiding.

Indeling hoofdklasse zaterdag B2:
Berkum, Buitenpost, Flevo Boys, HZVV, Noordscheschut, ONS Sneek, SC Genemuiden, Urk.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: "We vinden het enorm vervelend voor alle clubs die eerder dit seizoen goed hebben gepresteerd. Gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch. Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden."

Flevo Boys stond na zes wedstrijden in de hoofdklasse B op een gedeelde tweede plaats, SV Urk was de nummer tien op de ranglijst.

Na het spelen van de competitie is er een beperkte nacompetitie. De gevolgen voor promotie/degradatie en plaatsing voor de landelijke KNVB Beker worden voor het einde van dit jaar bekendgemaakt. Als er later pas weer gevoetbald mag worden, bijvoorbeeld in maart, dan wordt er opnieuw naar de plannen gekeken.

Over de competities onder de hoofdklasse is nog geen besluit genomen. Dit volgt nadat de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel