City FC ruim langs Jong FC Utrecht

ALMERE • Vr 4 december 2020 | 20:58 • Vrijdag 4 december 2020 | 20:58

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht gewonnen. Op eigen veld was de ploeg van Ole Tobiasen met 4-1 te sterk voor de talenten uit de Domstad. Door de overtuigende winst blijven de Almeerders tweede op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie en blijven ze tevens in het spoor van koploper Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden heeft 3 punten voorsprong op Almere City FC.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in het Yanmar stadion. Het spel speelde zich met name af op het middenveld en kansen waren schaars. Almere City kreeg via Xian Emmers één goede kans om op voorsprong te komen. De Belg prikte de bal op aangeven van Mees Kaandorp echter van dichtbij net naast.

In de tweede helft kwam de wedstrijd wel tot ontbranding. Jong FC Utrecht kwam na 57 minuten brutaal op voorsprong door een intikker Daniel Arzani. Almere City leek daarna wakker geschud, want in een tijdsbestek van 12 minuten boog de ploeg die achterstand om naar een 4-1 voorsprong. Eerst scoorde invaller Ilias Alhaft op weergaloze wijze de 1-1 via de onderkant van de lat. Vervolgens liep de thuisploeg via goals van Ryan Koolwijk (op de rand van de zestien), Thomas Verheydt (na geklungel in de Utrecht defensie) en invaller Faris Hammouti (op aangeven van Alhaft) in ‘no time’ uit naar 4-1.

Volgende week spelen de Almeerders de lastige uitwedstrijd tegen Telstar in Velsen Zuid. Trainer Ole Tobiasen kan dan geen beroep doen op zijn aanvoerder Ryan Koolwijk. Koolwijk pakte tegen Jong FC Utrecht zijn vijfde gele kaart en is daarom geschorst tegen Telstar.

Wedstrijdverloop:

93. Afgelopen Almere City FC wint met 4-1 van Jong FC Utrecht.

70. Goal: Faris Hammouti scoort op aangeven van Alhaft de 4-1

65. Thomas Verheydt scoort de 3-1 na geklungel in de defensie bij Jong Utrecht.

62. GOAL: Ryan Koolwijk scoort direct ook de 2-1 voor Almere. Het is zijn 1e goal in Almeerse dienst !

59. GOAL: Alhaft scoort op weergaloze wijze de 1-1. De invaller staat koud in het veld en pegelt de bal via de onderkant van de lat hard binnen: 1-1.

58. Dubbele wissel bij Almere: Alhaft en Hammouti komen binnen de lijnen voor Bouyaghlafen en Emmers.

57. Jong FC Utrecht komt op voorsprong in Almere door Daniel Arzani: 0-1

46. De 2e helft is begonnen in Almere.

45. Rust 0-0 na een saaie eerste helft.

43. Schot van Bouyaghlafen van richting veranderd en gaat vervolgens net naast de goal van Jong Utrecht.

42. Geel voor Jong Utrecht rechtsback Mokono nadat hij te hard doorging op doelman Michael Woud.

33. Frederik Helstrup verlaat geblesseerd het veld bij Almere City, hij wordt afgelost door Daniel Breedijk.

16. Enorme kans voor Xian Emmers na een goede individuele actie van Mees Kaandorp. De Belg prikt de bal echter van dichtbij net naast de verkeerde kant van de paal.

6. Eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de thuisploeg, maar spits Thomas Verheydt laat een goede crosspass van Mees Kaandorp net teveel van de voet springen.