Seizoen badmintonners BV Almere gaat als een nachtkaars uit

ALMERE • Zo 10 januari 2021 | 15:45 • Zondag 10 januari 2021 | 15:45

Het seizoen van de badmintonners van BV Almere lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De Almeerders die uitkomen in de eredivisie zullen voorlopig niet meer in actie komen. Alle ploegen uit de eredivisie hebben samen met de Nederlandse badmintonbond besloten om de competitie voorlopig niet meer te hervatten.

Coach Dave Khodabux van BV Almere denkt zelfs dat de competitie helemaal niet meer zal worden hervat: "Ik denk niet dat we het seizoen gaan afmaken, maar dat is mijn persoonlijke mening."

"We zijn tot de conclusie gekomen dat het niet haalbaar en niet wenselijk is. Wij staan voor de gezondheid van onze spelers. Niet alle spelers vinden het het risico waard om de competitie te starten. Voor veel clubs is dit ook financieel niet haalbaar", aldus Khodabux

De Almeerders zijn de regerend landskampioen. De ploeg wilde dit seizoen de titel graag verdedigen. Met vijf overwinningen op rij was het team ook goed onderweg. Maar Khodabux is somber gestemd over een herstart: "Niet alleen het corona-virus vormt een bedreiging. Als er zo lang niet wordt getraind en gespeeld en er is weinig tijd om je goed voor te bereiden op een herstart van de competitie dan neemt het risico of blessures flink toe. Dit willen we graag voorkomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel