Proef met publiek bij Almere City FC gaat niet door

ALMERE • Wo 13 januari 2021 | 16:37 • Woensdag 13 januari 2021 | 16:37

De coronaproef met publiek bij Almere City FC gaat niet door. Dat heeft een woordvoerder van de voetbalclub bevestigd. Deze maand zou zo'n proef alleen nog op 22 januari gehouden kunnen worden bij de wedstrijd tegen Dordrecht.

Maar omdat de proeven met evenementen tijdens de lockdown toch niet doorgaan is ook het experiment bij City afgelast. De proef wordt op de lange baan geschoven vanwege de Britse variant van het coronavirus. Volgens minister De Jonge van Volksgezondheid zal het kabinet volgende week bepalen wanneer het organiseren van evenementen, waar het voetballen met publiek onder valt, wel kan doorgaan.

Het is de bedoeling dat bij City drie groepen seizoenkaarthouders naar de wedstrijd mogen. Voor elke groep gelden andere coronamaatregelen en de fans krijgen een zogenoemde tag met een computerchip, waarmee hun bewegingen kunnen worden gevolgd. Die proef moet laten zien hoe het virus zich verspreidt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel