Van der Valk Hotel komende weken coronavrije haven voor WK-schaatsers

EMMELOORD • Do 14 januari 2021 | 16:22 • Donderdag 14 januari 2021 | 16:22

Het Van der Valk Hotel Emmeloord is tot midden februari verhuurd aan internationale schaatsploegen. Ze verblijven daar in strikte isolatie tot na het WK afstanden, dat van 11 tot en met 14 februari is. Zo hoopt de organisatie de kampioenschappen coronavrij te houden.

Sinds deze week verblijft een aantal schaatsers uit Rusland en Wit-Rusland in het hotel in Emmeloord. Volgende week krijgen zij gezelschap van sporters uit Spanje en Amerika. De schaatsers slapen en eten in het hotel. Trainen en schaatsen gebeurt in Thialf in Heerenveen. Op het programma staan, naast het WK afstanden, ook het EK allround, EK sprint en twee World Cup-wedstrijden.

Alle schaatsers moeten bij aankomst een coronatest doen, en dan in quarantaine op hun kamer tot de uitslag bekend is. Als ze coronavrij zijn, mogen ze zich vrij door het hotel bewegen. Wie zich buiten de muren wil wagen voor bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht, moet daarvoor eerst toestemming krijgen van de organisatie.

Naast het Van der Valk-hotel in Emmeloord, zijn ook de hotels van de keten in Leeuwarden, Sneek en Wolvega gevuld met schaatsers vanwege het WK.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel