Competitie voor badmintonners stopgezet

ALMERE • Ma 18 januari 2021 | 12:14 • Maandag 18 januari 2021 | 12:14

Eredivisieclub BV Almere komt dit seizoen definitief niet meer in actie in de eredivisie. Badminton Nederland heeft besloten om per direct alle lopende competities voor dit seizoen te beëindigen.

Door de verlenging van de huidige lockdown tot minstens dinsdag 9 februari is het conform de opgestelde routekaart niet meer mogelijk om de reeds opgestarte competities nog uit te spelen, oordeelt de badmintonbond.

De bond heeft in een eerder stadium diverse alternatieve scenario’s ontwikkeld om de competitie toch uit te laten spelen, maar vindt het momenteel in meerdere opzichten onverantwoord.

Khodabux
Coach Dave Khodabux van BV Almere liet eerder al weten dat hij verwachtte dat de competitie niet uitgespeeld zou worden.

Er worden geen kampioenen aangewezen en er zal geen promotie en degradatie worden toegepast. BV Almere stond na vijf duels in de eredivisie op de tweede plaats. De Almeerders werden vorig jaar kampioen van Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel