Eerste profcontract bij City FC lonkt voor talent Stije Resink

ALMERE • Wo 20 januari 2021 | 22:30 • Woensdag 20 januari 2021 | 22:30

Almere City FC wil toptalent Stije Resink voor de komende seizoenen gaan vastleggen. De pas 17-jarige Resink heeft de afgelopen periode grote stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en daarom wil de club hem gaan belonen met zijn eerste profcontract.

Resink mocht afgelopen vrijdag tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Jong AZ (2-5) zijn officiele profdebuut maken. De middenvelder begon dit seizoen nog bij Almere City FC -18 jaar, maar traint sinds oktober met de eerste selectie mee. Daar boekte Resink dermate veel progressie dat hij afgelopen vrijdag van trainer Ole Tobiasen al mocht debuteren in het betaald voetbal.

Resink verwacht er wel uit te komen met de club: "Ik speel hier al sinds ik elf jaar ben en ik heb er wel een goed gevoel bij. Het zou de kers op de taart zijn voor de afgelopen maanden", aldus Resink.

Technisch manager Teun Jacobs wil het talent graag vastleggen: "We zijn met Stije in gesprek over zijn toekomst en dat ziet er goed uit. Uiteindelijk moet deze jongen zich gaan ontwikkelen tot basisspeler bij Almere City FC. Hij heeft de potentie om dat bij ons te worden en daar moet hij hard voor gaan werken iedere dag", aldus de technisch manager.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel