Almere City huurt linksbuiten Yeboah van Willem II

ALMERE • Za 23 januari 2021 | 16:50 • Zaterdag 23 januari 2021 | 16:50

Voetbalclub Almere City FC huurt linksbuiten John Yeboah voor de rest van seizoen van eredivisieclub Willem II uit Tilburg. Willem II nam de 20-jarige Duitser aan het begin van het seizoen nog over van WfL Wolfsburg, dat uitkomt in de Duitse Bundesliga.

In eerste instantie wordt Yeboah dus gehuurd van Willem II, maar mocht Almere City FC komende zomer naar de eredivisie promoveren dan tekent de speler automatisch een 2-jarig contract in Almere. Hierover is al 100 procent overeenstemming bereikt tussen de clubs en de speler.

In Almere moet Yeboah voor de linksbuitenpositie de strijd aan met Oussama Bouyaghlafen en Mees Kaandorp. Volgens technisch manager Teun Jacobs kan de aanvaller ook prima op de rechtsbuitenpositie uit de voeten.

Yeboah is Duits jeugdinternational en debuteerde op 18-jarige leeftijd in de Bundesliga voor Wolfsburg. Bij Willem II kwam Yeboah dit seizoen echter niet veel aan spelen toe. Hij kreeg speelminuten in negen duels, maar speelde niet één keer een volle wedstrijd. Vorig seizoen speelde Yeboah nog op huurbasis voor VVV uit Venlo.

Yeboah maakte vrijdagavond al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van Willem II, dat de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-3 verloor. Maandag traint Yeboah voor het eerst mee bij Almere City FC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel