Middenvelder Smeets wil City FC naar eredivisie loodsen

ALMERE • Zo 7 februari 2021 | 14:53 • Zondag 7 februari 2021 | 14:53

Almere City FC verraste de afgelopen week door zich op de laatste dag van de wintertransfermarkt te versterken met Jorrit Smeets. De ervaren middenvelder komt over van Fortuna Sittard, dat uitkomt in de eredivisie. Smeets tekende deze week een contract tot medio 2023 in Almere.

Zijn overstap van de eredivisie naar de huidige nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie is opmerkelijk, omdat de 25-jarige Smeets dit seizoen aanvoerder was bij Fortuna Sittard:"Ik was bij Fortuna in eerste instantie gewoon basisspeler, alleen toen ik corona kreeg veranderde dit. Dan ga je kijken naar je toekomst en de laatste twee dagen van de transfermarkt kwam daar ineens een andere wending in. Er speelden meerdere dingen een rol. Voor mij beter om nu de stap naar een ambitieuze club te maken en te helpen met promotie naar de eredivisie", aldus Smeets.

Trainer Ole Tobiasen van Almere City FC ziet in Smeets een belangrijke speler voor de toekomst: "Hij is een echte controleur met heel veel duelkracht. Hij heeft een goede inspeelpass en kan zijn teamgenoten goed neerzetten", aldus de Deense oefenmeester.

Smeets wil Almere City FC gaan helpen in het verwezenlijken van de grote doelstelling: promotie naar het hoogste niveau: "Ik wil een belangrijke rol gaan spelen. Ik kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Ik wil met mijn ervaring en leiderschap proberen om de jongens te helpen om de definitieve stap naar de eredivisie te zetten", aldus de Limburger.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel