City FC roept fans op om zich tweede keer te laten testen

ALMERE • Do 4 maart 2021 | 9:40 • Donderdag 4 maart 2021 | 9:40

Almere City FC roept de supporters op die zondag aanwezig waren bij de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur om zich opnieuw te laten testen op het coronavirus. Directeur John Bes komt met deze oproep op de website naar aanleiding van de 'negatieve berichtgeving' over het percentage mensen dat zich niet liet testen na een bezoek aan de theatervoorstelling van cabaretier Guido Weijers.

Die voorstelling maakt, net als onder meer de voetbalduels van Almere City en NEC - De Graafschap, deel uit van de Fieldlab-experimenten. Afgelopen zondag waren bij de wedstrijd in Almere 1351 fans aanwezig.

Voorafgaand aan de proefevenementen van Fieldlab moeten alle deelnemers zich laten testen op het coronavirus. Het is de bedoeling dat ze vijf dagen na het evenement een tweede test laten doen. "Mijn oproep aan jullie is om de heersende negativiteit geen kans te geven en vrijdag aanstaande massaal de tweede test te doen. Daarmee kunnen we bewijzen dat we veilig en verantwoord een voetbalwedstrijd met publiek kunnen spelen en dat we er met z’n allen veel voor over hebben om dat zo snel mogelijk weer te realiseren", zegt directeur Bes.

'Geen duidelijke conclusies'
Van de 500 bezoekers aan de voorstelling van Weijers sloeg zo'n twintig procent die tweede test over. Volgens coronaminister Hugo de Jonge is dat voor de "effectiviteit van dit Fieldlab-evenement" niet goed. De Jonge vindt ook dat hierdoor geen duidelijke conclusies zijn te trekken uit de proef.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel