Vertrouwen in trainer Tobiasen was weg bij Almere City

ALMERE • Vr 5 maart 2021 | 16:41 • Vrijdag 5 maart 2021 | 16:41

Er was geen draagvlak meer voor trainer Ole Tobiasen binnen Almere City FC en daarom is de Deense oefenmeester donderdagavond per direct ontslagen. Dit zegt technisch manager Teun Jacobs van de profvoetbalclub. Het ontslag was verrassend, omdat de Almeerders onder Tobiasen aan hun beste seizoen ooit bezig waren in de Keuken Kampioen Divisie.

Jacobs reageerde vrijdagmiddag na de training op het plotselinge vertrek van Tobiasen: “De onrust nam de afgelopen weken steeds meer toe en daardoor nam het vertrouwen in de trainer Ole Tobiasen af. We hebben de afgelopen weken diverse gesprekken gevoerd met spelers en staf. Daaruit bleek dat het draagvlak er niet meer was om het tijd te keren. En dat heeft ons doen besluiten om deze keuze te maken. Voor de goede orde: dat ligt niet aan dat wij vier wedstrijden verloren hebben, maar dat zit in dat wij denken dat dit nodig is om de volgende periode maximaal te presteren.” Jacobs wilde niet inhoudelijk ingaan waarom precies er geen draagvlak meer was voor Tobiasen.

Geen afscheid van spelers kunnen nemen
Tobiasen heeft gisteren geen afscheid meer kunnen nemen van de spelersgroep, omdat de spelers al naar huis waren toen de Deen gistermiddag zijn congé kreeg. Teun Jacobs betreurt de beslissing voor de mens Tobiasen: "We hebben als club deze beslissing genomen. Tuurlijk voel ik mij daar vervelend onder, want ik heb met Ole fantastisch kunnen samenwerken. Het is een hele fijne man, het is een goed mens. Maar dit een beslissing die we met elkaar hebben genomen en het is wat het is."

Ole Tobiasen is na Michele Santoni en Robert Molenaar alweer de derde hoofdtrainer binnen twee jaar die ontslagen wordt bij Almere City FC. Jacobs weet niet wat dit met het imago van de club zal doen: "Het is heel simpel. Wij moeten en willen als club stappen maken en daar moet de juiste man bij gezocht en gevonden worden. Als dat niet werkt dan hoort daarbij ook dat je dan een keuze maakt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel