Almere City FC ontslaat trainer Ole Tobiasen

ALMERE • Do 4 maart 2021 | 21:05 • Donderdag 4 maart 2021 | 21:05

Almere City FC heeft donderdag trainer Ole Tobiasen per direct ontslagen. De Deense oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. Almere City FC verloor 4 van de laatste 5 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en is hierdoor gezakt naar de vierde plaats van de ranglijst.

"Na diverse gesprekken tussen spelers, staf en clubleiding is geconstateerd dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbreekt, waardoor de club onvoldoende vertrouwen heeft in een positief vervolg van het huidige seizoen", liet Almere City FC donderdagavond in een korte verklaring weten. Assistent-trainer Jeroen Rijsdijk maakt het lopende seizoen als hoofdtrainer af.

Het ontslag van Tobiasen is opvallend, omdat Almere City FC onder leiding van de Deen aan haar beste seizoen ooit bezig is. In de eerste competitiehelft werd slechts één wedstrijd verloren (uit bij Cambuur met 7-2). Begin januari stonden de Almeerders nog vast op de tweede plek (een promotieplek) met destijds maar liefst 8 punten voorsprong op de nummer 3 De Graafschap. De laatste weken kwam er echter zand in de Almeerse machine: er werden in februari uitwedstrijden verloren van NAC en Helmond en deze week leed de ploeg twee thuisnederlagen tegen Cambuur en FC Volendam. De nederlaag van woensdagavond tegen Volendam (1-2) was voor de clubleiding de spreekwoordelijke druppel.

Tobiasen gaf onlangs in een interview met Omroep Flevoland nog aan dat de clubleiding ook volgend seizoen graag met hem verder wilde. Er waren al diverse gesprekken gevoerd tussen trainer en club over een langer verblijf in de polder. De 45-jarige Tobiasen was sinds 2018 actief bij Almere City FC. Eerst als assistent-trainer en daarna ook als interim-coach. Sinds november 2019 fungeerde de oud-Ajacied als hoofdcoach. Zijn contract liep komende zomer af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel