Optelsom belemmerde Femke Beuling in haar ontwikkeling

EMMELOORD • Zo 14 maart 2021 | 14:55 • Zondag 14 maart 2021 | 14:55

Schaatsster Femke Beuling uit Emmeloord denkt dat de breuk tussen haar en Team IKO vooral komt door een optelsom van verschillende factoren. Na twee jaar kwam vorige week het nieuws naar buiten dat de sprintster en haar commerciële ploeg Team IKO na twee jaar uit elkaar gaan.

Beuling zegt dat ze na een harde valpartij in de eerste weken bij Team IKO te snel weer is begonnen met trainen. Dit seizoen was ze te vermoeid om het NK Sprint te kunnen rijden. "En misschien wilde ik daarna ook weer te snel", zegt de Emmeloordse.

"We hebben twee jaar lang keihard gewerkt om te kijken wat voor haar de beste route was", laat coach Erwin ten Hove van Team IKO weten. Beuling en het team zijn daar samen niet goed genoeg uit gekomen en daarom was het volgens de coach en Beuling zelf het beste om afscheid van elkaar te nemen. "Op den duur is de koek dan ook een beetje op", zegt de coach.

"Het proces van evalueren is nog niet klaar", aldus Ten Hove. Omdat niet precies duidelijk is waarom Beuling niet door kon ontwikkelen bij IKO wil hij graag leren van de toekomst en kijken of het eventueel bij een andere ploeg wel gaat lukken.

Beuling zelf blijft vertrouwen houden in een goede afloop van haar schaatscarrière omdat ze goed kan schaatsen en de vorm volgens haar kan terugkeren zegt ze. Haar antwoord op de vraag of we haar nog eens terugzien op een Olympische Spelen; "Daar ga ik wel vol voor ja".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel