City aanvoerder Koolwijk moet debuut voor Suriname uitstellen

ALMERE • Di 23 maart 2021 | 11:08 • Dinsdag 23 maart 2021 | 11:08

Aanvoerder Ryan Koolwijk van voetbalclub Almere City FC moet zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname uitstellen. De middenvelder is vanwege een positieve coronatest niet naar Suriname afgereisd om deel te nemen aan de WK kwalificatiewedstrijden tegen de Kaaimaneilanden en Aruba op 24 en 28 maart.

Koolwijk moest de afgelopen twee competitiewedstrijden van Almere City FC tegen FC Eindhoven en FC Den Bosch ook aan zich voorbij laten gaan na een positieve test. Koolwijk laat weten dat hij flink baalt, omdat zijn waarden helaas nog niet goed zijn. De aanvoerder zegt zich verder prima te voelen.

Eerder liet de 35-jarige Koolwijk blijken dat hij dolblij was om eindelijk voor Suriname te mogen uitkomen. Sinds eind vorig jaar is het voor Nederlandse spelers met een Surinaamse achtergrond makkelijker geworden om een zogeheten sportpaspoort aan te vragen. Zo hoeven spelers hun Nederlandse paspoort namelijk niet in te leveren.

Koolwijk moet dus zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname nog even uitstellen. Andere Almeerse profvoetballers zoals doelman Ishan Kort (van Jong Almere City) Dion Malone (NAC), Ramon Leeuwin (AZ) en Damil Dankerlui (FC Groningen) kunnen deze week wel uitkomen voor Suriname tijdens de kwalificatiewedstrijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel