Almeerse hockeyheren geen partij voor koploper Bloemendaal

ALMERE • Do 25 maart 2021 | 22:06 • Donderdag 25 maart 2021 | 22:06

De heren van De Almeerse Hockey Club hebben donderdagavond een thuisduel tegen koploper Bloemendaal verloren. De gasten waren met 7-1 veel te sterk voor de ploeg van het trainersduo Arjan Jolie en Bart van der Wolf. De enige Almeerse treffer werd gescoord door Hidde Straat.

Bloemendaal ging furieus van start. Dat leverde in de vijfde minuut meteen resultaat op. Yannick van der Drift opende de score namens de gasten. In de 16e minuut verdubbelde Thierry Brinkman de score. Een minuut later zette Florian Fuchs Bloemendaal op een 3-0 voorsprong. De Almeerders wisten tot en met de rust de schade verder beperkt te houden.

In de tweede helft liep Bloemendaal verder uit via treffers van Florian Fuchs, Jorrit Croon (2x) en Tim Swaen.

De Almeerders blijven na deze nederlaag zonder punten hekkensluiter van de Hoofdklasse. De ploeg speelt zondag in en tegen Rotterdam de volgende wedstrijd.