City FC wacht zwaar paasweekeinde 

ALMERE • Do 1 april 2021 | 20:09 • Donderdag 1 april 2021 | 20:09

In de jacht op promotie naar de eredivisie wacht Almere City FC dit paasweekeinde een zwaar dubbelprogramma. Vrijdagavond speelt de ploeg thuis tegen NEC, maandagmiddag wacht in Kerkrade de uitwedstrijd tegen Roda JC. Ondanks het verlies van vorige week uit bij MVV hebben de Almeerders de directe promotieplek nog altijd in het vizier. Slechts 2 punten scheiden de Almeerders van plek 2, waar nu De Graafschap staat.

De tegenstander van vrijdagavond NEC is in vorm. De ploeg uit Nijmegen won 5 van de laatste 6 wedstrijden (onder meer thuis van FC Volendam en uit bij Roda JC). NEC staat momenteel op de zesde plek van de Keuken Kampioen Divisie op 6 punten van Almere City FC en NAC.

Het wordt de vierde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan in het Yanmar stadion. Van de voorgaande drie ontmoetingen wonnen de Almeerders twee keer en was NEC één keer te sterk voor de thuisploeg.

Einde seizoen Bram van Vlerken?
Trainer Jeroen Rijsdijk kan tegen NEC geen beroep doen op linksback Thibaut Lesquoy, Xian Emmers en rechtsback Bram van Vlerken. Van Vlerken liep vorige week tijdens een training een zware enkelblessure op en komt dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie voor de Almeerders. De Brabander loopt nog op krukken.

Balker in basis tegen NEC
Thibaut Lesquoy kampt nog altijd met de naweeen van corona en zal tegen NEC op de linksback positie worden vervangen door Radinio Balker, die de voorkeur krijgt boven Delvechio Blackson. Daniel Breedijk krijgt centraal achterin opnieuw de voorkeur boven de Deen Fredrik Helstrup.

Captain Koolwijk terug na corona
Aanvoerder Ryan Koolwijk heeft deze week de training hervat, nadat hij de afgelopen drie wedstrijden moest missen vanwege corona. Naast de competitiewedstrijden met Almere, moest hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname uitstellen. Koolwijk speelde in het verleden voor NEC, maar start logischer wijs nog niet in de basis tegen zijn oude ploeg.

Vermoedelijke opstelling Almere:
Woud, Mannes, Breedijk, Mirani, Balker, Smeets, Receveur, Hammouti, Kaandorp, Verheydt, Yeboah

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel