Almere City wil alsnog winnen bij Roda JC en tweede plaats heroveren

ALMERE • Do 8 april 2021 | 19:19 • Donderdag 8 april 2021 | 19:19

Almere City FC wil vrijdagmiddag tijdens het restant van de gestaakte uitwedstrijd tegen Roda JC alsnog de volle winst pakken in Kerkrade. De wedstrijd werd op tweede paasdag na 67 minuten gestaakt vanwege hevige sneeuwval. De stand was toen 0-0.

Door de winterse buien werd de kunstgrasmat in Limburg onbespeelbaar en besloot scheidsrechter Oostrom het duel uiteindelijk te staken. Als de Almeerders de wedstrijd winnend weten af te sluiten, dan heroveren ze plaats twee op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie op De Graafschap. Deze plek geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie naar de eredivisie.

'Duidelijk plan'
Trainer Jeroen Rijsdijk heeft zijn ploeg intensief voorbereid op de laatste 23 minuten van de wedstrijd tegen Roda JC (plus de extra tijd). "We zullen die wedstrijd met een duidelijk plan gaan afmaken. We hebben een duidelijk idee wat we willen gaan doen, maar dat ga ik nog niet verklappen." Rijsdijk mag tijdens de laatste 23 minuten louter spelers gebruiken, die ook afgelopen maandag op het wedstrijdformulier stonden. Elias Sorensen, Thiabaut Lesquoy en Guillermo Gauna zijn daarom niet inzetbaar. Ook Radinio Balker en Mees Kaandorp zullen vrijdag niet in actie komen, aangezien beide spelers maandag werden gewisseld even na rust. Spits Thomas Verheydt en aanvoerder Tim Receveur moeten oppassen tijdens het laatste kwart van de wedstrijd, omdat ze maandag al een gele kaart kregen van scheidsrechter Oostrom.

Trainer Rijsdijk van Almere City verwacht een hele andere wedstrijd dan de saaie trage wedstrijd van maandag. "Ik verwacht twee ploegen die er vol opvliegen", aldus de oefenmeester. Ook Limburger Jorrit Smeets, die sinds januari bij Almere City speelt verwacht vrijdagmiddag meer spektakel. "Niet als een kip zonder kop en blind gaan rennen, maar wel alles geven om het laatste half uur winnend af te sluiten." Aanvaller Ilias Alhaft, die in de basis zal starten na zijn invalbeurt van maandag: "We gaan niet 2,5 uur in de bus zitten om uiteindelijk met lege handen terug te komen. We gaan vol voor de winst."