City FC ziet kans op directe promotie slinken

ALMERE • Za 17 april 2021 | 19:53 • Zaterdag 17 april 2021 | 19:53

Almere City FC heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles verloren. De ploeg uit Deventer was in de eigen Adelaarshorst met 3-0 veel te sterk voor de Almeerders, die (op doelslado) naar de vierde plaats van de ranglijst zakken.

In de eerste helft begon Go Ahead Eagles gretiger aan de wedstrijd en was de thuisploeg via Jacob Mulenga (paal en net naast) twee keer dichtbij de openingstreffer. Die viel uiteindelijk na 20 minuten: na een diepe bal van achteren was Martijn Berden zijn tegenstander Radinio Balker te slim af en schoot vervolgens oog in oog met doelman Woud de 1-0 binnen. Even later moest linksback Balker geblesseerd de wedstrijd verlaten. Almere City was voor rust via Thomas Verheydt dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal vloog centimeters over.

Na rust kwamen de vleugelaanvaller Yeboah en Alhaft binnen de lijnen bij Almere City, waardoor de Almeerders aanvankelijk wat dreigender werden. Toch kwam de thuisploeg na 65 minuten op een 2-0 voorsprong na een penalty, nadat Botos naar de grond werd gewerkt door Lesquoy. Aanvoerder Sam Beukema benutte vervolgens het buitenkansje vanaf 11 meter voor de thuisploeg: 2-0. Almere City FC was na deze tik niet meer bij machte om gevaarlijk te worden in de Adelaarshorst. In de slotfase wist Go Ahead Eagles via invaller Sam Hendriks (op aangeven van Brouwers) ook nog de 3-0 te maken.

Als De Graafschap maandagavond wint bij Jong PSV, dan wordt het verschil voor Almere met de nummer 2 van de ranglijst uit Doetinchem maarliefst 6 punten. Volgende week spelen beide ploegen tegen elkaar in Gelderland.

Wedstrijdverloop:

90. Afgelopen: Almere City verliest kansloos bij Go Ahead Eagles: 3-0

87. Goal Go Ahead Eagles: Luuk Brouwers bedient invaller Sam Hendriks, die de 3-0 mag aantekenen.

64. Captain Sam Beukema benut het buitenkansje van elf meter: 2-0

64. Penalty voor de thuisploeg: Botos gaat naar de grond in de zestien na een overtreding van Lesquoy.

57. Mulenga schiet hoog over de goal van Michael Woud.

53. Voorzet van Yeboah kan bij de 2e paal net niet worden binnengegleden door Verheydt.

48. Vrije trap Lucassen namens de thuisploeg wordt uitstekend gered door City doelman Woud ten koste van een corner.

46. John Yeboah en Ilias Alhaft zijn bij Almere in de ploeg gekomen voor Bouyaghlafen en Kaandorp.

45. Rust 1-0

36. Berden schiet van even buiten de zestien net naast de goal van Almere City.

35. Wat een kans voor Thomas Verheydt op de gelijkmaker: hij kopt de voorzet van Kaandorp tegendraads richting de kruising, maar de bal gaat net over.

32. Geel voor Hammouti na een overtreding op Lucassen.

30. Wat een pech: Radinio Balker moet opnieuw geblesseerd het veld verlaten. De Belg Lesquoy komt voor hem in de ploeg.

21. Kopbal Thomas Verheydt op aangeven van Kaandorp gaat net over de goal van de thuisploeg.

20. Goal Go Ahead Eagles via Martijn Berden: 1-0. Na een diepe bal van achteren is hij Balker te slim af en schiet hij oog in oog met Woud de 1-0 binnen.

19. Weer is Go Ahead Eagles gevaarlijk voor de goal van Almere City via Jacob Mulenga. Hij werkt de voorzet van Bradley van Hoeven net naast.

10. Corner Almere: kopbal Balker bij de 1e paal gaat net naast

6. OEF grote kans voor de thuisploeg: Jacob Mulenga raakt de paal !

1. De wedstrijd is begonnen in de Adelaarshorst.