Rensch hoopt op debuut Jong Oranje tegen Frankrijk

LELYSTAD • Za 29 mei 2021 | 12:15 • Zaterdag 29 mei 2021 | 12:15

Lelystedeling Devyne Rensch hoopt maandag zijn debuut te maken voor Jong Oranje tijdens de kwartfinales van het EK voor spelers onder de 21 jaar. In Hongarije stuit Nederland dan op Frankrijk. Rensch debuteerde het afgelopen seizoen in de hoofdmacht van Ajax en werd vorige week door bondscoach Erwin van der Looi voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje.

Rensch weet nog niet of hij in de basis start maandag, maar is optimistisch over de kansen van Jong Oranje tegen hun Franse leeftijdgenoten. "Ik heb met Oranje onder de 17 jaar en onder de 19 jaar al tegen ze gespeeld. Het is een goede ploeg met met veel jonge talenten. Als je kijkt naar de namen zijn dat ook wel spelers die je kent, maar we moeten niet vergeten dat wij ook goede spelers hebben. Het kan een leuke pot worden, maar wij moeten gewoon die winst pakken en doorbikkelen." Op de vraag wie de favoriet is voor het bereiken van de halve finales is Rensch duidelijk: "Wij natuurlijk, zonder twijfel".

Trots op winnen van de dubbel
Rensch dankt zijn EK-uitverkiezing aan een uitstekend debuutseizoen in de hoofdmacht bij Ajax. In november 2020 debuteerde Rensch officieel in Ajax 1 tijdens de uitwedstrijd tegen FC Emmen, waarna hij zich moeiteloos aanpaste aan het niveau in de Eredivisie en in de Europa League. In zijn eerste seizoen wist hij met de Amsterdammers beslag te leggen op de dubbel: het landskampioenschap en de beker. Rensch is daar trots op, maar blijft bescheiden. "Ik heb natuurlijk wel goed gespeeld, maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik snak naar meer, maar ik doe rustig, ben nog jong en moet hard blijven werken."

VV Unicum
Rensch maakte als 13-jarige voetballer de overstap van VV Unicum naar de jeugdopleiding van Ajax. In de afgelopen jaren ontwikkelde hij zich daar tot een sterke, balvaardige verdediger. De Amsterdammers hebben veel vertrouwen in de kwaliteiten van de Lelystedeling. In november 2020 werd Rensch uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van het seizoen 2019-2020.

Rensch woont nog altijd in Lelystad en heeft nog veel contact met de mensen bij Unicum en zijn oud-trainer Peter van der Horst. "Zeker. Als ik af en toe vrij ben, dan zoek ik Unicum weer even op. Het is gewoon een thuisbasis voor mij, ik kom daar natuurlijk nog heel vaak. Peter spreek ik ook nog veel, het is gewoon bekend terrein voor mij." Volgens Rensch is zijn Van der Horst erg belangrijk geweest voor zijn carrière. "Hij is super belangrijk geweest. Hij heeft mij in alles gesteund en in alles geholpen. Hij weet ook heel goed wat hij voor mij is geweest. Daar ben ik hem heel dankbaar voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel