Voetbalclubs Bant en Creil gaan samen

NOORDOOSTPOLDER • Za 5 juni 2021 | 10:13 • Zaterdag 5 juni 2021 | 10:13

De voetbalclubs van Bant en Creil gaan fuseren. Dat heeft het overgrote deel van de leden van SC Bant en SC Creil vrijdagavond besloten. Zij gingen met 98,5 procent van de stemmen akkoord met het samengaan van hun clubs. Met het samengaan van beide clubs komt er één naam en één bestuur.

Leden van Bant en Creil konden bij hun club stemmen voor de fusie. Dat kon in een 'stemstraat' waar ze te voet, per fiets of in de auto doorheen konden. Bij aankomst werd een stembriefje uitgedeeld, waarna gestemd kon worden.

Beide clubs kondigden hun voorgenomen fusie in april aan. De leden moesten alleen nog een akkoord geven. De juniorenteams van beide verenigingen spelen vanaf 2015 samen en de seniorenteams vanaf 2019, maar er was nog geen gezamenlijk bestuur. Daarom werd besloten tot één club.

De sportcomplexen in Bant en Creil blijven na de fusie bestaan. Senioren spelen hun thuiswedstrijden wisselend in beide dorpen. Junioren hebben per seizoen een vaste speelplaats en pupillen spelen in en met kinderen uit eigen dorp. De kleuren van beide clubs werden al gemixt, toen de juniorenteams samen gingen spelen.

De leden kunnen in de zomer opnieuw naar de stembus. Zij kunnen dan stemmen voor de nieuwe clubnaam. Het is het streven om de fusie voor het nieuwe seizoen rond te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel