Skiër Dijksman blijft dromen van Olympische Spelen

ALMERE • Za 5 juni 2021 | 10:56 • Zaterdag 5 juni 2021 | 10:56

De 18-jarige Christopher Dijksman uit Almere werkt elke dag hard om tijdens de Olympische Winterspelen van 2026 te kunnen 'shinen' op de skipiste. Dijksman vertrok vier jaar geleden naar Italië om daar vooral door te kunnen groeien naar dit hoge niveau.

De alpineskiër is tijdelijk even terug in zijn woonplaats Almere, omdat hij herstellende is van corona. Thuis werkt Dijksman aan zijn conditie om later dit jaar weer sterk terug te keren naar Tirol. Dijksman kreeg de afgelopen tijd te maken met meerdere tegenslagen, zo kreeg hij een scheenbeenblessure en acute bronchitis. De Almeerder denk dat hij de komende tijd weer volledig fit kan worden en dan weer verder kan werken aan zijn Olympische droom.

"Het is nog een lange weg", zegt Dijksman als hem wordt gevraagd naar de af te leggen weg richting de Olympische Winterspelen. De skiër hoopt zich de komende jaren te kwalificeren voor de World Cup en via die grote internationale wedstrijden een ticket te pakken voor Milaan 2026.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel