Wilfred Genee haalt geld op voor fusieclub

NOORDOOSTPOLDER • Di 15 juni 2021 | 13:17 • Dinsdag 15 juni 2021 | 13:17

Leden van de fusieclub van SC Bant en SC Creil zitten de komende tijd gespannen voor de televisie. Tv-presentator Wilfred Genee probeert de komende weken namelijk geld op te halen voor de nieuwe fusieclub. "Ik heb me laten vertellen dat het wel duizenden euro's kan opleveren", zegt bestuurslid Wim van Wegen van de club.

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp voorspellen in het televisieprogramma De Oranjezomer iedere avond de uitslag van een EK-wedstrijd. Als Genee aan het eind van het toernooi de meeste voorspellingen goed heeft, dan wint hij de prijzenpot. Die wordt vervolgens aan de club uitgekeerd.

Elke euro die Genee op kan halen voor de club is een extraatje, vertelt Van Wegen. "Wij zijn met ieder beetje tevreden." Volgens hem is het een moeilijke tijd geweest voor kleinere clubs, omdat alle kantine-inkomsten weggevallen zijn tijdens de lockdown. En natuurlijk kost het fuseren van de twee clubs ook geld. Er moet een notaris betaald worden om alle juridische zaken vast te leggen. Daarnaast komt er ook een nieuwe naam en een nieuw logo.

Op 11 juli wordt bekend of Genee de meeste voorspellingen goed heeft. Van Wegen vertrouwt erop dat de presentator het goed gaat doen. Maar mocht het hem niet lukken om te winnen, dan organiseert de club activiteiten om alsnog wat geld op te halen, zegt Van Wegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel