City-doelman Woud kijkt uit naar Olympische Spelen

ALMERE • Ma 12 juli 2021 | 6:00 • Maandag 12 juli 2021 | 6:00

Almere City kan de komende weken tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen geen beroep doen op eerste doelman Michael Woud. De keeper is vertrokken naar Japan, om daar met zijn geboorteland Nieuw-Zeeland deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio.

Voor de 22-jarige Woud, die vorig seizoen definitief werd overgenomen van eredivisieclub Willem II, is zijn deelname aan De Spelen een droom die uitkomt: "Het is één keer in je leven dat dit gaat gebeuren. Spelen voor Nieuw-Zeeland is heel speciaal voor mij. Niet veel mensen mogen spelen op de Olympische Spelen, dus ik ben heel gelukkig."

Niet bang om plaats kwijt te raken
Woud is niet bang dat hij door zijn afwezigheid tijdens de voorbereiding zijn basisplaats bij Almere City zal kwijtraken aan Agil Etemadi: "Het maakt niet zoveel verschil of ik nu een oefenwedstrijd speel in Nederland of dat ik ga spelen tijdens de Olympische Spelen. Het is allebei minuten maken en een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen", aldus de doelman.

Nieuw-Zeeland is tijdens de groepsfase van de Olympische Spelen ingedeeld in poule B met Zuid Korea, Honduras en Roemenië. Woud en Nieuw-Zeeland starten het Olympisch voetbaltoernooi op donderdag 22 juli met een wedstrijd tegen Zuid-Korea. De finale is op zaterdag 7 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel