Historisch olympisch goud voor windsurfer Badloe

LELYSTAD • Za 31 juli 2021 | 9:20 • Zaterdag 31 juli 2021 | 9:20

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad heeft op de Olympische Spelen in Japan beslag gelegd op de gouden medaille in de RS:X-klasse. Badloe was voor de afsluitende medalrace van zaterdag al zeker van het goud. Hij finishte in die laatste race op een tweede plek.

De Lelystedeling moest overigens wel geduld hebben. Omdat er voor de kust van Enoshima weinig wind stond, werd de start van de medalrace met een half uur uitgesteld. Tijdens de wedstrijd werden drie windsurfers, de Italiaan Mattia Camboni, de Pool Piotr Myszka en de Fransman Thomas Goyard, gediskwalificeerd.

De wedstrijd van Badloe werd met grote interesse bekeken bij zijn zeilvereniging Almere Centraal.

Eerste Flevolandse medaille
De gouden medaille van Badloe is ook voor Flevoland een bijzondere. Het is namelijk de eerste medaille gewonnen door een Flevolander op de Olympische Spelen.

Felicitaties Koninklijke familie
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Niek Kimmann en Kiran Badloe gefeliciteerd met hun gouden medailles op de Olympische Spelen in Tokio. Volgens het koningspaar juicht Nederland "uitbundig mee met de prestaties van TeamNL".

"We feliciteren BMX'er Niek Kimmann met zijn gouden medaille. Hij fietste ondanks een ongelukkig opgelopen blessure een indrukwekkend toernooi. In de spectaculaire finale reed hij een perfecte race", schrijven de koning en koningin in een boodschap op sociale media.

"Windsurfer Kiran Badloe won goud bij zijn olympisch debuut", gaat het paar verder. "Hij voer een fantastisch toernooi en bleef gefocust tijdens de medal race. Van harte proficiat met de gouden medaille in de RS:X-klasse."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel