Flevolanders knokken bij WK IQFoil om olympisch ticket

ALMERE • Zo 28 januari 2024 | 11:10 • Zondag 28 januari 2024 | 11:10

Het is erop of eronder voor de Flevolandse IQFoilers Sara Wennekes, Lilian de Geus en Kiran Badloe. Komende week wordt het WK gehouden op het water bij het Spaanse eiland Lanzarote. Dit toernooi is belangrijk om nog kans te maken op een olympisch ticket.

"De messen zijn geslepen", zegt teammanager Dorien Hoekstra-De Vries. Zij werkte al samen met de sporters toen ze nog in actie kwamen voor windsurfvereniging Almere Centraal.

Ze weet hoe belangrijk het is om in actie te mogen komen tijdens de Olympische Spelen. Zelf haalde ze in 1992 een bronzen plak in Barcelona. Dat was haar mooiste sportmoment in haar actieve carrière.

Pittig toernooi
Hoekstra-De Vries zegt dat het een pittig toernooi gaat worden op Lanzarote. De concurrentie is groot volgens haar. Lelystedeling Badloe moet een dikke achterstand op concurrent Luuc van Opzeeland in zien te halen. Badloe moet wereldkampioen worden om nog kans te houden op een ticket voor Parijs volgend jaar.
Wennekes heeft voorsprong
Lilian de Geus en Sara Wennekes strijden voor één startbewijs voor Nederland. Per land mag er bij de vrouwen en mannen uiteindelijk één persoon naar de Olympische Spelen.

De teammanager ziet hoe Wennekes op dit moment een sportieve voorsprong heeft. Ze zette de afgelopen tijd net iets betere prestaties neer op de IQFoil dan De Geus. "En Lilian probeert nu echt weer de aansluiting te pakken te krijgen, aldus Hoekstra - de Vries. Ze verwacht een mooie sportieve strijd op Lanzarote voor de vrouwen uit Almere.

Het WK IQFoil wordt gehouden van maandag 29 januari tot en met zaterdag 3 februari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel