City FC rouwt om overleden oud-speler Hoefdraad

ALMERE • Wo 4 augustus 2021 | 20:50 • Woensdag 4 augustus 2021 | 20:50

Bij voetbalclub Almere City FC is geschokt gereageerd op het overlijden van oud-speler Jergé Hoefdraad. Hoefdraad overleed dinsdag aan zijn verwondingen, nadat hij zondagochtend zwaargewond raakte bij een schietpartij in Amsterdam.

Algemeen directeur John Bes: "In de eerste plaats wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om namens de hele club ons diepste medeleven te tonen aan de familie en vrienden van Jergé. Het is aangekomen als een mokerslag. We hadden natuurlijk zaterdag eerst het verschrikkelijke nieuws dat oud-jeugdspeler Noah Gesser samen met zijn broertje is verongelukt. Daar kwam dit zondag overheen. Jergé heeft natuurlijk zoveel jaren voor ons gespeeld, dus dit heeft heel veel impact."

Rouwbanden en video-compilatie
Almere City FC zal komende maandag tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Jong AZ spelen met rouwbanden. Volgende week vrijdag zal er voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong Utrecht uitgebreid worden stilgestaan bij het overlijden van Hoefdraad. Er zal dan onder meer een video-compilatie van Hoefdraad worden vertoond op de LED-schermen in het stadion, die verbaal zullen worden begeleid door de stadionspeaker.

Jérge Hoefdraad begon zijn voetballoopbaan bij de jeugd van Ajax. Hij speelde drie periodes bij Almere City FC. Allereerst van 2009 tot 2011. Hoefdraad keerde na twee seizoenen bij Telstar in 2014 terug naar Almere voor één seizoen. Vervolgens stond hij tussen 2017 en 2019 opnieuw onder contract bij de Almeerse club.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel