Atlete Bouthoorn vertrekt naar Tokio voor Paralympische Spelen

ALMERE • Do 5 augustus 2021 | 12:58 • Donderdag 5 augustus 2021 | 12:58

Atlete Cheyenne Bouthoorn (23) is zich aan het klaarstomen voor de Paralympische Spelen in Tokio. Op 11 augustus vertrekt de Almeerse naar Japan. Bouthoorn gaat daar de 100 en 200 meter sprinten.

De atlete is geboren met een hersenafwijking. Hierdoor is het voor haar soms lastig om ingewikkelde instructies van de trainer op te volgen. Om te zorgen dat straks alles soepel verloopt, zijn Bouthoorn en haar coach druk aan het trainen.

Haar kast met prijzen is inmiddels gevuld met gouden en zilveren medailles, maar een Paralympische prijs ontbreekt nog. Ze hoopt in Tokio deze droom waar te maken.

Rolstoelbasketbal
Bouthoorn is niet de enige Flevolandse deelnemer aan de Paralympische Spelen. Ook Bo Kramer, eveneens uit Almere, doet mee. Zij is onderdeel van het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. In totaal komen 72 sporters uit voor ons land tijdens de spelen. De atletiekgroep is het grootst en telt 17 atleten. De Paralympische Spelen beginnen op 24 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel