Cheyenne Bouthoorn droomt van goud tijdens Paralympics

ALMERE • Za 7 augustus 2021 | 13:11 • Zaterdag 7 augustus 2021 | 13:11

De Almeerse Atlete Cheyenne Bouthoorn bereidt zich voor om op de Paralympische Spelen in Tokio goud te winnen. Dat is ten minste haar droom. Ze gaat de 100 en 200 meter sprint lopen in Japan. "Ik krijg er nu al kriebels van", zegt Bouthoorn als ze aan het halen van een eventuele medaille denkt.

Bouthoorn is geboren met een hersenafwijking waardoor het lastig is om bijvoorbeeld controle over haar techniek te houden. Ze komt in actie in de klasse T36.

In juni won de Almeerse in Polen tijdens het EK een gouden medaille. Dat smaakt natuurlijk naar meer, maar ook Bouthoorn weet dat het niveau tijdens de Paralympics veel hoger ligt. De druk voelt voor de atleet nu nog niet heel hoog, maar ze weet dat als ze eenmaal in Japan is, dat dit wel zal toenemen. "Nu is het nog, oh leuk, Japan."

Haar coach Fynn van Buuren zegt dat Bouthoorn zeker een kans heeft op een medaille, maar hij wil haar vooraf niet te veel druk opleggen. Het is volgens Van Buuren vooral belangrijk dat ze zichzelf kan overtreffen in Tokio.

Bouthoorn komt 28 augustus voor de eerste keer in actie tijdens de Paralympische Spelen in Japan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel