Visser krijgt na zware crash toestemming om te racen op Zandvoort

DRONTEN • Do 2 september 2021 | 14:16 • Donderdag 2 september 2021 | 14:16

Een week na haar zware crash op het circuit van Spa-Francorchamps heeft autocoureur Beitske Visser van de artsen toestemming gekregen om op Zandvoort weer te racen. De 26-jarige Drontense komt uit in de W Series, de raceklasse voor vrouwelijke coureurs. Vrijdag staan een training en de kwalificatie op het programma, zaterdagmiddag is de race over het circuit door de duinen.

Visser was vorige week in België betrokken bij een zware crash met meerdere bolides op het natte asfalt van Spa-Francorchamps. De Nederlandse, die in 2019 als tweede eindigde in het eerste seizoen van de W Series, moest een nacht in het ziekenhuis blijven. "Ik heb veel geluk gehad, want ik heb niets gebroken", zei Visser eerder deze week. "Ik heb wel nog steeds pijn in mijn ribben en rug voornamelijk. Gelukkig niet in mijn nek, dat is het belangrijkste. Ik krijg nog wel een medische check, maar ik verwacht groen licht. Ik zal wel pijn voelen achter het stuur, maar de motivatie van de thuisrace en de adrenaline zullen me er wel doorheen helpen."

De medische check leverde geen problemen op, waardoor Visser vrijdag en zaterdag in actie kan komen voor de 70.000 toeschouwers op Zandvoort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel