Einde seizoen Almere City verdediger Breedijk

ALMERE • Do 14 oktober 2021 | 10:42 • Donderdag 14 oktober 2021 | 10:42

Daniël Breedijk komt dit seizoen niet meer in actie voor Almere City FC. De centrale verdediger heeft afgelopen zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen De Graafschap een zware knieblessure opgelopen. Uit een scan bleek deze week dat Breedijk zijn kruisband heeft afgescheurd. Het herstel voor deze zware knieblessure duurt ongeveer negen maanden.

Breedijk moest zich afgelopen zondag tijdens de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen De Graafschap al binnen een kwartier laten vervangen door de Deen Frederik Helstrup. Waar voor gevreesd werd, werd deze week bevestigd na uitgebreid medisch onderzoek: een afgescheurde kruisband. Breedijk zal nu met de medische staf van Almere City een plan van aanpak gaan maken voor zijn herstel. Hij wordt binnenkort geopereerd.

Het is niet de eerste keer dat Breedijk te maken heeft met een zware knieblessure. In de periode 2015/2017 was hij ruim 20 maanden zoet met een knieblessure gedurende zijn tijd als speler van Sparta.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel