Sporters genieten van Special Olympics

ALMERE • Za 13 november 2021 | 20:30 • Zaterdag 13 november 2021 | 20:30

Ruim 200 sporters deden dit weekend in Almere mee aan de Special Olympics Regionale Spelen. De Special Olympics is een combinatie van wedstrijdsport en clinics, waarbij deelnemers met een verstandelijke beperking kennis kunnen maken met verschillende takken van sport. Ook doen ze mee aan wedstrijden in hun eigen sport.

De Special Olympics werden in de Topsporthal in Almere gehouden en georganiseerd door verschillende sportclubs uit Flevoland. De deelnemers konden meedoen met bijvoorbeeld hockey, handbal en dansen.

'Sport erg belangrijk'
Fabian Gosselink kwam in actie bij het onderdeel hockey. Gosselink heeft een licht verstandelijke beperking. De hockeyer zegt dat sport erg belangrijk voor hem is.

Sport is volgens de Almeerder niet alleen belangrijk om te bewegen, maar Gosselink vindt het ook een mooie manier om vrienden te maken. Gosselink doet vier keer per week aan sport en voelt zich een echte topsporter.

De hockeyer reist in januari af naar Hamburg, daar doet hij samen met drie andere deelnemers uit zijn team mee aan het EK.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel