Bergwijn schiet Oranje naar WK

ALMERE • Di 16 november 2021 | 22:40 • Dinsdag 16 november 2021 | 22:40

Voetballer Steven Bergwijn uit Almere heeft er met een doelpunt en een assist voor gezorgd dat het Nederlands Elftal zich heeft geplaatst voor het WK in Qatar. Dinsdagavond werd Noorwegen verslagen met 2-0 in een lege De Kuip in Rotterdam. Bergwijn scoorde in de 83e minuut en de Almeerder gaf een eindpass in blessuretijd aan Depay.

De voetballer uit Almere dacht niet na toen hij de bal voor zijn voeten kreeg. "Daar was geen tijd voor. Het was aannemen en uithalen. Ik raakte hem heerlijk, de bal draaide weg van de keeper en ik zag 'm in het dak van het doel spatten", zei Bergwijn. Hij gaf vervolgens ook nog de assist op Memphis Depay. Daardoor is de eindstand 2-0 geworden en is Oranje geplaatst voor het WK.

"Na die klap tegen Montenegro zijn we als team dicht bij elkaar gebleven en dat was belangrijk. Ik werd weliswaar later opgeroepen, maar voel me altijd fijn bij deze jongens. En als ik dan de kans krijg om te spelen, dan pak ik hem en dan moet je er staan. Ik wil me altijd laten zien. Het was vooraf wel duidelijk dat de ruimte bij mij zou liggen en ik voor het gevaar moest zorgen, maar we wisten ook dat we dit niet gingen weggeven en zeker hier niet in De Kuip", vertelt Bergwijn na afloop.

Ook Devyne Rensch uit Lelystad was opgenomen in de selectie van Oranje, maar hij kwam niet in actie tegen Noorwegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel