The Bulldogs beginnen met walking rugby

ALMERE • Za 27 november 2021 | 16:48 • Zaterdag 27 november 2021 | 16:48

Rugbyclub The Bulldogs uit Almere is begonnen met walking rugby, speciaal voor 55-plussers. Initiatiefnemer Brigette Johnston van The Bulldogs vindt het belangrijk dat mensen in beweging blijven, vooral in coronatijd.

Volgens Johnston is walking rugby geschikt voor bijna iedereen. Deze vorm van rugby wordt gespeeld zonder tackles en in een rustiger tempo dan het traditionele rugby. Voorzitter Edwin Veenendaal van The Bulldogs vindt deze nieuwe afdeling binnen zijn club een absolute aanwinst. "Als club proberen we zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen", zegt Veenendaal. De Almeerse club biedt nu rugby aan voor jong en oud.

Rugby Nederland en het Nationaal Ouderenfonds zijn walking rugby gestart en inmiddels bieden meerdere verenigingen in Nederland deze tak van sport al aan. Ervaren trainers helpen de clubs om walking rugby op een goede manier te ontwikkelen binnen de vereniging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel