City FC onder leiding van Bakens en Maduro naar Emmen

ALMERE • Zo 28 november 2021 | 18:40 • Zondag 28 november 2021 | 18:40

Almere City FC speelt maandagavond uit tegen FC Emmen, haar eerste wedstrijd sinds het vertrek van hoofdtrainer Gertjan Verbeek. De ervaren oefenmeester moest afgelopen dinsdag na een dienstverband van amper vijf maanden het veld ruimen vanwege de aanhoudende slechte resultaten. De Almeerders staan op de 18e plaats van de Keuken Kampioen Divisie met slechts 13 punten uit 16 wedstrijden. Tegenstander FC Emmen (vorig seizoen nog eredivisionist) staat 4e met 30 punten uit 16 wedstrijden.

Almere City FC zal in Drenthe worden geleid door de technische staf die bestaat uit Tim Bakens, Hedwiges Maduro en Serge van der Ban. Tim Bakens (die assistent was onder Gertjan Verbeek) is voorlopig de eindverantwoordelijke tot de club een nieuwe trainer heeft gevonden. Bakens beschikt niet over de vereiste trainerspapieren, maar Almere City kan tot 6 weken dispensatie krijgen voor deze regeling.

De club hoopt op korte termijn een nieuwe trainer te kunnen presenteren, die het lopende seizoen zal afmaken. Volgens technisch manager Teun Jacobs zijn er deze week weer veel sollicitaties binnen gekomen voor de vacante trainerspositie.

Maduro vervangt Sibon
Assistent trainer Gerald Sibon ontbreekt op de bank tegen FC Emmen. De oud-spits van onder meer Ajax en PSV werd dit seizoen door Gertjan Verbeek naar Almere gehaald. Technisch manager Teun Jacobs voert momenteel gesprekken met Sibon over een nieuwe invulling van zijn dienstverband bij de club. In plaats van Sibon is oud-international Hedwiges Maduro voorlopig toegevoegd aan de technische staf. Maduro is de trainer van Jong Almere City en is met dit team de huidige koploper van de derde divisie.

Doelman Woud geblesseerd
Almere City kan tegen FC Emmen geen beroep doen op doelman Michael Woud. Hij heeft volgens Tim Bakens last van zijn schouder. Dit betekent dat Agil Etemadi weer onder de lat staat en Stijn Keller reservedoelman zal zijn in Drenthe. Naast Woud ontbreekt ook vleugelaanvaller Ilias Alhaft tegen FC Emmen vanwege een hamstringblessure, die hij opliep tijdens de warming up van de verloren thuiswedstrijd tegen MVV van vorige week (0-2).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel