Verenigingen balen van einde Tiendorpentoernooi

NOORDOOSTPOLDER • Di 30 november 2021 | 22:46 • Dinsdag 30 november 2021 | 22:46

De zaalvoetbalverenigingen uit Noordoostpolder balen dat het Tiendorpentoernooi ophoudt te bestaan. Dat gebeurt mede vanwege de coronamaatregelen. "Echt zonde, ik had dit niet zien aankomen", vertelt Paul de la Vieter van FC Kraggenburg. "Het was altijd een heel goed georganiseerd toernooi", zegt Bernard Dudink van SV Ens.

Het Tiendorpentoernooi werd altijd op de eerste zondag van januari gehouden. "Dan was je altijd nog wat brak van de nieuwjaarsreceptie de dag ervoor", weet Bert Geerts van Tonego nog goed. Sinds 2003 was hij als coach van de ploeg uit Luttelgeest betrokken bij het toernooi. "We begonnen eraan als lolletje, maar we deden het heel goed en werden derde. Toen namen we het serieuzer."

Spelers bewaren warme gevoelens aan toernooi
Ook bij Dudink blijven de mooie herinneringen. "We hebben met Ens tien keer het toernooi gewonnen. Mooi ook dat we al die jaren door een grote groep uit Ens ondersteund werden." "Je zag iedereen uit de polder. Dat was voor ons als zondagclub wel bijzonder, want door het jaar heen was dat veel minder", vertelt Paul de la Vieter. Met Kraggenburg kwam hij ooit eens tot de finale, maar winnen lukte nooit. "Maar ook dat was een hele mooie prestatie."

Mede doordat enkele commissieleden er mee stoppen en er geen opvolging is, houdt het toernooi op te bestaan. De drie oudgedienden pakken de handschoen zelf niet op. "Maar als iemand het wel wil doen, dan zijn wij zeker weer van de partij", zegt De la Vieter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel