Almere City FC speelt gelijk bij NAC: 1-1

ALMERE • Vr 10 december 2021 | 20:10 • Vrijdag 10 december 2021 | 20:10

Almere City FC heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NAC. In het Rat Verlegh stadion stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord in Breda. Het was voor de Almeerders de derde wedstrijd onder interim trainer Tim Bakens. De nieuwe trainer Alex Pastoor zal pas vanaf eind december voor de groep staan in Almere.

De eerste helft ging redelijk gelijk op tussen beide ploegen, maar kansen waren schaars in Brabant. In de openingsfase was Almere City via rechtsbuiten Jeffry Puriel dichtbij een vroege openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings naast. De thuisploeg was in de eerste helft onder meer gevaarlijk via Kaj de Rooij, maar zijn harde schot belandde op de vuisten van doelman Etemadi, in de rebound kopte Boris van Schuppen vervolgens over. Bij rust was het 0-0.

In de openingsfase van de 2e helft claimde Almere een penalty, nadat Puriel in de zestien neerging, maar scheidsrechter Bos liet tot frustratie van de Almeerders doorspelen. Na iets meer dan een uur kwam Almere op voorsprong via Lance Duijvestijn, die de bal op schitterende wijze in de kruising schoot.

Vervolgens ging NAC op zoek naar de gelijkmaker: City kwam eerst nog heel goed weg, nadat Van Schuppen op de lat schoot en Haye vervolgens de paal raakte. Een paar minuten later was het toch raak voor de thuisploeg: Thom Haye kapte Helstrup uit en schoot droog de 1-1 binnen. Na die gelijkmaker kreeg Almere via invaller Ahannach, Puriel, Receveur en opnieuw Ahannach grote kansen op de overwinning, maar het bleef uiteindelijk 1-1. In de slotfase mocht Layee Kromah zijn debuut maken in het betaald voetbal, nadat hij in de ploeg kwam voor Puriel.

Wedstrijdverloop:

90. 5 minuten extra tijd

85. Ahannach is opniew dichtbij een goal na slordig balverlies van NAC.

83. Puriel gaat het veld verlaten bij Almere, Layee Kromah mag zijn debuut maken.

79. Wat een kansen voor Almere via Ahannach en Puriel.

76. Pouwels en Tunga komen bij Almere binnen de lijnen voor Arweiler en Duijvestijn.

73. NAC komt op gelijke hoogte via Thom Haye: 1-1

69. OEI: Almere City komt 2x heel goed weg: eerste schiet Van Schuppen op de lat, vervolgens raakt Haye de paal.

64. Ahannach is bij Almere in de ploeg gekomen voor Thijs van Leeuwen.

63. GOAL: Lance Duijvestijn schiet op magistrale wijze Almere City op voorsprong in Breda: 0-1

48. Almere City Fc wil een strafschop, nadat Puriel neer gaat in de zestien, maar scheidsrechter Bos wuift de protesten weg.

45. Rust 0-0

40. City spits Jonas Arweiler probeert het met een omhaal na een voorzet vanaf rechts, maar de Duitser kan de bal niet lekker raken.

32. NAC is gevaarlijk: Mashart werkt de bal voor vanaf links, maar zijn voorzet kan in het centrum net niet worden binnengekopt door Seuntjens.

30. City linksback Thomas Poll mag opstomen tot aan het strafschopgebied, maar zijn schot gaat uiteindelijk een metertje naast.

29. Moreno Rutten van NAC krijgt geel.

18. Kaj de Rooij mag uithalen namens NAC. Zijn harde schot wordt gekeerd door doelman Etemadi, in de rebound kopt Van Schuppen vervolgens over.

5. Direct een goede kans voor Almere City: Jeffry Puriel draait vanaf rechts naar binnen, maar schiet vervolgens vanaf de rand van de zestien net naast de goal van NAC.