BV Almere voelt geen druk om weer kampioen te worden

ALMERE • Za 11 december 2021 | 13:52 • Zaterdag 11 december 2021 | 13:52

De badmintonners van BV Almere voelen geen druk om de landstitel te verdedigen. Dat zegt coach Dave Khodabux in de aanloop naar de start van de kampioenspoule. Voor de Almeerders begint de poule zondag met een thuiswedstrijd tegen Drop Shot.

BV Almere werd in het voorjaar van 2020 landskampioen en verdedigt die titel, omdat de competitie van vorig seizoen door corona werd afgebroken. Maar volgens coach Dave Khodabux is er dus geen druk. "We hebben in ieder geval de doelstelling om de play-offs te halen. We voelen hier geen druk. Mijn doel is om de spelers beter maken en daar hoort uiteindelijk succes bij. En dat willen we ook dit seizoen weer doen."

Omdat eredivisie-badminton onder de topsportregels valt, mag BV Almere 's avonds trainen en gewoon in actie komen. "Dat voelt vreemd, ook richting de andere leden. Doen alsof er niets aan de hand is, terwijl er een hele achterban thuis zit", zegt Khodabux.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel