Zaalvoetballers Urk vrezen einde seizoen

URK • Za 11 december 2021 | 14:46 • Zaterdag 11 december 2021 | 14:46

De zaalvoetballers van ZVV Urk zijn bang dat de competitie niet meer wordt afgemaakt. Door de recente aanscherping van de coronamaatregelen is de competitie van de Eerste Divisie stilgelegd. Aanvoerder Jelbert Loosman is bang dat deze niet meer zal worden hervat.

Jelbert Loosman: "Dit is al het derde seizoen op rij dat wordt stilgelegd. Het is elke keer maatregelen nemen zodat de besmettingen weer afnemen en dan kunnen we weer. Maar er is geen perspectief wat we gaan doen als het zo blijft. Ik vrees dat de competitie weer afgelopen is."

ZVV speelt alleen nog interne competitie
Alleen de competitiewedstrijden van de dames en de heren in de eredivisie, het hoogste niveau in Nederland, mogen worden gespeeld. Voor de Urkers die één niveau lager uitkomen in de Eerste Divisie geldt dat dus niet. Loosman: "We mogen ‘s avonds niet meer trainen. De enige activiteit die we nu nog hebben is in het weekend als we een interne competitie spelen."

Loosman: 'Klik tussen trainer en spelers ontbrak'
Het is dus een turbulent seizoen voor de Urkers die vorige maand plotseling de samenwerking opzegden met de nieuwe trainer Theo van der Molen. Loosman hierover: “Ik denk dat er niet de juiste klik was met de spelersgroep. De resultaten in de voorbereiding waren heel moeizaam. Gedurende het seizoen ging het wel beter, maar uiteindelijk heeft de club toch besloten de samenwerking te verbreken. Ed Abels is nu weer terug samen met Andy de Jong.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel