City FC zonder Hammouti tegen De Graafschap 

ALMERE • Do 20 januari 2022 | 15:30 • Donderdag 20 januari 2022 | 15:30

Almere City FC trainer Alex Pastoor kan vrijdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen De Graafschap geen beroep doen op Faris Hammouti. De rechtsback heeft deze week weer last gekregen van een oude blessure. Naast Hammouti zijn ook Bradly van Hoeven, Daniel Breedijk en Steve Tunga vanwege blessures niet inzetbaar tegen De Superboeren. Jeffry Puriel en Anass Ahannach ontbreken in Doetinchem vanwege corona.

De nieuwe trainer Alex Pastoor wacht nog altijd op zijn eerste punten sinds zijn aantreden bij Almere City FC. De eerste twee wedstrijden onder zijn leiding werden met grote cijfers verloren: uit bij Jong PSV (5-1) en thuis tegen Roda JC (0-4). Almere City staat daarom sinds begin deze week (na de winst van FC Dordrecht op Jong AZ) zelfs gedeeld laatste in de Keuken Kampioen Divisie. Zowel Almere City als FC Dordrecht hebben slechts 17 punten uit 22 gespeelde wedstrijden, maar Almere heeft nog wel een beter doelsaldo. De tegenstander van vrijdagavond De Graafschap vinden we terug op plek 7 van de ranglijst met 37 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. Ook De Graafschap wist dit kalenderjaar nog niet tot winst te komen.

Nog nooit winst op De Vijverberg
Almere City wist in haar clubhistorie nog nooit een wedstrijd te winnen op De Vijverberg. In 2015 (1e ronde) en 2018 (finale) werden de Almeerders in de play-offs uitgeschakeld door De Superboeren. Vorig seizoen was Almere City dichtbij een overwinning op De Vijverberg: vlak voor tijd leidden de Almeerders nog met 1-2, maar diep in de extra tijd (95e min) bezorgde Jesse Schuurman de thuisploeg alsnog een punt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel