Alex Verga nieuwe coach en technisch manager van Almeerse HC

ALMERE • Zo 6 februari 2022 | 12:30 • Zondag 6 februari 2022 | 12:30

Alex Verga keert terug bij de Almeerse Hockey Club. De 62-jarige geboren Argentijn wordt per 1 mei 2022 technisch manager bij de club en tevens hoofdcoach van de Heren 1. Als hoofd van het technisch kader wordt hij verantwoordelijk voor het opstellen en invoeren van het technisch beleid binnen de vereniging en wordt hij verantwoordelijk voor de selectieteams. De afgelopen jaren was Verga assistent-coach bij hoofdklasser Kampong uit Utrecht.

Maxime Gelsing heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen als technisch coördinator binnen de club. Arjan Jolie en Bart van der Wolf zullen het lopende seizoen afmaken als coachduo van de Heren I om vervolgens na dit seizoen plaats te maken voor Verga. De Heren I van de Almeerse Hockey Club komt uit in de Promotieklasse, het één-na-hoogste landelijke niveau.

Verga is geen onbekende van de Almeerse. Hij heeft eerder jaren voor de club gewerkt en heeft in die periode een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de vereniging.

Onder leiding van Verga promoveerde de club in mei 2016 naar de Hoofdklasse door SCHC in een 'best of three'-serie te verslaan. Verga werd vanwege zijn buitengewone verdiensten in 2017 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel