Johan Hansma wil Almere City nieuwe impuls geven

ALMERE • Vr 15 april 2022 | 18:47 • Vrijdag 15 april 2022 | 18:47

Oud profvoetballer Johan Hansma is begonnen aan zijn nieuwe job als technisch manager bij Almere City FC. Hansma is in Almere de opvolger van Teun Jacobs, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij de Keuken Kampioen Divisie club. De 52-jarige Hansma is trots dat hij als echte Flevolander (geboren in Markenesse en wonend in Emmeloord) aan de slag kan bij de enige betaald voetbalclub in zijn eigen provincie.

De oud speler van PEC Zwolle en SC Heerenveen gaat samen met Alex Pastoor en hoofd jeugdopleiding Jurgen Seegers het nieuwe technische hart vormen binnen de ambitieuze club. Hansma: "Ik hoop weer een extra impuls te kunnen geven aan de ontwikkeling van de club met als doel natuurlijk dat het mooi zou zijn dat Almere City in de eredivisie gaat komen".

Op twee borden schaken

Almere City FC maakt nog altijd kans, om via het winnen van de laatste periodetitel, alsnog de play-offs voor promotie naar de eredivisie te bereiken. Hansma weet nog niet wanneer hij de eerste spelers voor het komend seizoen kan gaan presenteren: "Dat is heel moeilijk te zeggen. Belangrijk is natuurlijk dat we op dit moment ook goed op weg zijn in de vierde periode, dus dat maakt het ook wel interessant. Je weet maar nooit waar dat naar toe gaat. Wat dat betreft moet je ook op twee borden gaan schaken. De komende periode zal meer duidelijkheid geven".

Geen belangenverstrengeling

De afgelopen jaren was Hansma actief als zaakwaarnemer bij Futuralis in Cuijk en behartigde hij onder andere de belangen van Michel Vlap (FC Twente), Bart Vriends (Sparta) en Luciano Slagveer (Puskas Akademia in Hongarije). Bij Almere City FC maken verdediger Daniel Breedijk (heeft een aflopend contrcat deze zomer) en doelman Stijn Keller gebruik van de diensten van dit kantoor. Hansma is inmiddels gestopt bij Futuralis Football Group en is niet bang voor eventuele belangenverstrengelingen: "Nee dat is niet zo. Ik ben hier met een opdracht en die moet ik zo goed mogelijk uivoeren en dat soort dingen moet ik niet meenemen. Je weet nooit in het leven hoe dingen gaan lopen, maar ik heb afscheid genomen van Futuralis en het zaakwaarnemerswereldje. Ik ben nu volledig actief voor Almere City", aldus Hansma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel