Kunstrijdster Niki Wories stopt definitief met schaatsen

ALMERE • Di 17 mei 2022 | 15:31 • Dinsdag 17 mei 2022 | 15:31

Niki Wories uit Almere zet definitief een punt achter haar carrière als kunstrijdster. De 25-jarige Almeerse gaat vanaf juni aan de slag als disciplinemanager bij de KNSB.

"Ik wist dat dat een moeilijke stap zou zijn om te zetten", zegt Wories in een persverklaring. "Mijn liefde voor de sport is groot, hier heb ik al die jaren veel tijd, geld en energie in gestopt. Maar ik ga niet weg bij het kunstrijden, stap er nu juist dieper in. Ik stop zelf met schaatsen omdat ik aan een nieuw avontuur begin, waarbij ik alles wat ik heb geleerd kan gebruiken om anderen te helpen." Als disciplinemanager zal ze operationeel leiding geven aan het topsportdeel van het kunstrijden in Nederland.

De Almeerse ging op 18-jarige leeftijd naar Canada om zich daar verder te ontwikkelen als kunstrijdster. Ze nam deel aan twee WK's, drie EK's en werd zes keer op een rij Nederlands kampioen. In januari gaf de kunstrijdster nog aan haar topsportcarrière te willen verlengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel