Schaatsster Femke Beuling geeft de moed niet op

EMMELOORD • Za 28 mei 2022 | 17:15 • Zaterdag 28 mei 2022 | 17:15

Schaatsster Femke Beuling uit Emmeloord geeft de moed nog niet op. Nu ze weet dat ze last heeft van een zwabbervoet heeft ze het halen van de Olympische Spelen uit haar hoofd gezet, maar van stoppen wil ze nog niets weten. Een zwabbervoet is een bewegingsstoornis waar al meerdere schaatstoppers last van kregen en moesten stoppen met sporten op hoog niveau.

Beuling mag blijven schaatsen bij haar huidige ploeg Gewest Friesland en het daar nog één keer proberen om te kijken wat nog mogelijk is op het ijs. "Ze steunen mij daar in en dat is heel fijn. Ik wil gewoon kijken of er nog verbetering in zit", zegt Beuling.

De laatste jaren lukte het de sprintster niet om aan te haken bij de echte schaatstop. Na het halen van de wereldtitel bij de junioren in 2019 ging het eigenlijk alleen maar bergafwaarts.

Na het horen dat ze last heeft van een zwabbervoet was het voor Beuling best wel even schrikken. "Het was een beetje dubbel, want daarom wist ik wel waarom het niet ging zoals ik wilde", aldus Beuling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel