Zeilinstructeur is enthousiast over Dutch Water Week

ALMERE • Di 31 mei 2022 | 10:36 • Dinsdag 31 mei 2022 | 10:36

Catamaraninstructeur Brend Vlaanderen uit Almere is blij dat hij kan meevaren op de organisatie van de Dutch Water Week. Hij geeft les bij de Almeerse beachclub Sail-Today en biedt tijdens het nieuwe watersportevenement in onze provincie clinics aan. Mensen kunnen kennismaken met onder meer catamaranzeilen, windsurfen en suppen.

Vlaanderen vindt het leuk dat alle facetten van de watersport deze week centraal staan in de Dutch Water Week. Hij biedt deze week drie clinics aan voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. "We zien dat de meeste mensen die zich aanmelden geen ervaring hebben. Dan is dit een perfect opstapje om het te proberen." Deelnemers leren basistheorie voor zeilen. "En we zorgen dat we zo snel mogelijk het water op gaan."

Kinderen
Volgens de instructeur is er een verschil tussen een les op een optimist of op een zeilboot. Zo ga je sneller met de boot. "Het mooie aan een zeilles geven op de catamaran vergeleken met de optimist, is dat de instructeur op de boot kan zitten. Je kunt wat laten zien en het voordoen." Toch is er wel wat kracht nodig voor de watersporten die Vlaanderen aanbiedt. "Fysiek heb je er wel wat voor nodig, maar het is zeker ook geschikt voor kinderen."

Allianz Regatta
De kern van de Dutch Water Week is de Allianz Regatta, een internationale zeilwedstrijd voor de top van de wereld in de Olympische klassen en voor een bredere groep zeilers in zeven niet-olympische klassen. Bij de wedstrijden in de Olympische klassen komen onder meer Kiran Badloe uit Lelystad en Lilian de Geus uit Almere in actie. Zij varen in de nieuwe Olympische klasse: IQFoil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel