Urker Jan Ras op proef bij Almere City

URK • Do 23 juni 2022 | 9:30 • Donderdag 23 juni 2022 | 9:30

Profvoetballer Jan Ras uit Urk traint mee met Almere City FC. De 23-jarige middenvelder is afkomstig van eredivisieclub SC Heerenveen, waar zijn contract deze zomer afloopt. Ras probeert zich de komende tijd in de kijker te spelen bij de Almeerse profclub. Donderdagmorgen begint Almere City aan de voorbereiding op het seizoen 2022-2023.

Ras debuteerde in augustus 2019 in de hoofdmacht van SC Heerenveen met een invalbeurt tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Hij was de eerste Urker ooit in het betaalde voetbal. Twee weken na dit eredivisie-debuut raakte het talent zwaar geblesseerd aan zijn knie tijdens een duel met de beloftenploeg van SC Heerenveen. Ras scheurde zijn kruisbanden en er kon direct een streep door de rest van het seizoen. Ook de afgelopen twee seizoenen kwam de Urker nauwelijks meer in actie.

Ras speelde in zijn jeugd bij SV Urk, maar maakte in 2010 als D-junior de overstap naar SC Heerenveen. In 2017 tekende de middenvelder zijn eerste profcontract bij de Friese eredivisieclub.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel